De passie van Eva

Bij Gloedcommunicatie hebben de medewerkers niet alleen passie voor wat ze doen binnen de muren van ons pand, maar ook daarbuiten. Een goed voorbeeld is junior grafisch ontwerper Eva Stijnman. Haar vrije tijd besteedt ze aan haar eigen project: Le Secret des Plantes.

Hoe ben je bij planten terechtgekomen?
Op zoek naar nieuwe ideeën sloeg ik een willekeurig boek open. Zo kwam ik op de woorden tuin en planten. Daar wilde ik meer over weten. Ik las over medicinale planten, die veel door indianen werden gebruikt. Ook kwam ik eetbare planten tegen. De natuur bleek vol te staan met planten die ik kon verzamelen en eten. Met dat geheim wilde ik iets doen! Ik ben toen zelf gaan wildplukken. Om te zorgen dat anderen dat ook kunnen, werk ik aan een toolkit voor wildplukken.

Je hebt het vast al druk genoeg met je werk. Waarom daarnaast nog je project?
Ik haal energie uit mijn project, omdat ik het erg leuk vind om te doen en ook veel positieve reacties krijg. Dat geeft me de kracht om door te blijven werken. Het is mentaal en fysiek soms zwaar, maar dat is het zeker waard!

Hoe vaak loop jij nou zelf in de natuur rond om eten te verzamelen?
Twee à drie keer per week. Ik wacht geduldig tot het maart is, dan is er meer variatie.

Iedereen wil nu natuurlijk zelf gaan wildplukken. Welke tips kun je meegeven?
Het is vooral belangrijk om goed uit te kijken bij het plukken, want niet alle planten zijn eetbaar. Begin makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld rozenbotteljam maken, of siroop van distels. Allebei erg eenvoudig, en lekker.

Klinkt goed. Hoe kunnen wij je helpen?
Ik heb in 2013 de Talent Award van het Foederer Talentenfonds gewonnen. Daardoor kan ik met crowdfunding geld verzamelen om de toolkit voor wildplukken te ontwerpen. Jullie kunnen helpen door te doneren en informatie over het project te verspreiden.

Als alles mogelijk zou zijn, wat heb je dan over vijf jaar bereikt?
Het zou fantastisch zijn als kinderen al over wildplukken leren op de basisschool. Iedereen moet de toolkit kunnen gebruiken om de geheimen van de natuur te ontdekken!

Eva Stijnman en haar passie voor #wildplukken

Wilt u dit project sponsoren? Dat kan via foederertalentenfonds

 

 

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan -