Oogsten? Eerst investeren!

Het is rustig op kantoor deze weken. De meeste Gloed-collega’s liggen op het strand, trekken door de Verenigde Staten of fietsen door Zuid-Frankrijk. Zeer verdiend natuurlijk. Na een jaar hard werken mag je van je rust genieten. Ikzelf ben echter hard aan het werk in Nijmegen. En daar schijnt de zon gelukkig ook.

Bijna dagelijks vertrek ik in alle vroegte naar de Sloetstraat. Want het mag dan zomervakantie zijn, op communicatiegebied gebeurt er van alles. En daar maak ik als pas afgestudeerde communicatieadviseur graag gebruik van. In alle rust werk ik campagnes uit en stort ik me op taaie begrotingen. O ja, stiekem leer ik mezelf wat basisformules Excel.

Uitrusten na een periode van stress en deadlines is heerlijk, ik denk zelfs noodzakelijk. Maar voor mij is augustus meer een maand van investeren. Zo veel stress heb ik namelijk nog niet opgebouwd in drie maanden Gloedcommunicatie. Mijn zomer staat in het teken van inlezen, uitproberen, fouten maken (herstellen!) en groeien. Dat bevalt eigenlijk prima.

Communicatie is een vak dat je in de praktijk moet leren. Een combinatie van vaardigheden die je simpelweg niet uit een boek kan halen. Dat betekent dat je je als Master of the Arts in het begin aardig nutteloos kunt voelen. Want je bent nog niet zo snel en hebt meer vragen dan antwoorden. Des te leuker is het als dingen gaan lukken en je handigheid krijgt met systemen (lees: Excel). Tegen dat gevoel van overwinning kan geen vakantie op.

Ik vier de zomer dus lekker in Nijmegen. In het weekend laat ik alles los. Maak ik met gelijkgestemden de stad onveilig en eet ik pizza. Maar doordeweeks werk ik onvermoeibaar aan mijn carrière als communicatieadviseur. Tot ik genoeg stress heb opgebouwd voor een uitrustvakantie in een oord hier ver vandaan.

Misschien zit jij tijdens het lezen van deze blog wel in Zuid-Frankrijk. En krijg je nu spontaan medelijden met de ober die moet werken in de zomervakantie. Nergens voor nodig: hij zit waarschijnlijk in een groeiproces.

Fijne vakantie!

Inge de Jong

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Annemiek Bolscher - directeur | strategisch adviseur
annemiek-portret.jpg