Scoren met een slotje

De laatste tijd zijn veel bedrijven en overheidsinstanties het slachtoffer van cyber-aanvallen waarbij gevoelige en vertrouwelijke informatie op straat belandde.

SSL, hoe werkt dat?
De laatste tijd zijn veel bedrijven en overheidsinstanties het slachtoffer van cyber-aanvallen waarbij gevoelige en vertrouwelijke informatie op straat belandde. Een SSL-certificaat is al lange tijd standaard voor sites waarop privacygevoelige informatie wordt uitgewisseld. Denk aan een webwinkel, zorgpartijen of uw bank. SSL versleutelt gegevens en voorkomt dat anderen deze tijdens verzending kunnen onderscheppen en misbruiken. Zonder SSL wordt alle informatie als leesbare tekst verstuurd.

Hogere positie voor goed beveiligde sites
Een beveiligde site is te herkennen aan de vermelding van de ā€˜sā€™ in https:// voor de url. In veel gevallen ziet u ook een groene adresbalk en de afbeelding van een klein slotje. Google beloont websites die gebruik maken van een SSL-certificaat tegenwoordig met een hogere positie in de zoekresultaten. U kunt dus scoren met een slotje.

De waarde van beveiliging
Google geeft toe dat de nieuwe rankingfactor minder dan 1% zal bijdragen aan uw zoekresultaat. En veel minder dan bijvoorbeeld de kwaliteit van de content. Maar toch: alle kleine beetjes helpen. Bovendien is het niet uitgesloten dat goede beveiliging van de site in toekomst voor SEO in waarde toeneemt. EN zullen bezoekers ook een zekere mate van veiligheid ervaren als de website goed beveiligd is.

Wilt u uw website ook optimaliseren met https?
Bij Gloedonline raden we goede beveiliging aan voor elke zakelijke, professionele website. Zeker als er vaak sprake is van interactie, bijvoorbeeld in formulieren. Gloedonline helpt u graag met de aanschaf en implementatie van een certificaat.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Marco van Zomeren - directeur | online ondernemer
marco-portret.jpg