Ondernemende communicatieadviseur / teamlead / toekomstig partner

Al 25 jaar

ondersteunt Gloedcommunicatie organisaties bij het waarmaken van hun ambities. Dit doen wij met onderscheidende strategieën, rake verhalen en prikkelende creatie. Als fullservicebureau adviseren we over communicatie- en positioneringsvraagstukken, en creëren we on- en offline media. Van websites, bedrijfsbladen, digitale magazines, duurzaamheidsverslaglegging en jaarverslagen, tot crossmediale campagnes en evenementen. Dit doen we voor een stabiele kring van opdrachtgevers met een herkenbaar profiel.

We werken, samen met ruim 35 collega’s en een netwerk van creatieve partners, elke dag weer vol energie aan de uitdagingen van onze opdrachtgevers. Persoonlijk, no-nonsense en betrokken. Groot genoeg om impact te maken en klein genoeg om elkaar écht te leren kennen.

Onze opdrachtgevers

werken aan grote transities en verandervraagstukken, waarin zij een leidende rol hebben. Denk aan klimaatadaptie, de slag naar schone energie, de zorgtransitie en het stimuleren van circulariteit. Met de opdrachten die we doen werken we direct mee aan een betere wereld. Zo geloven en voelen we dat ook.
We richten ons op vier speelvelden: de gezonde mens, de duurzame leefomgeving, de ontwikkelde samenleving en het innovatieve bedrijf. Niet verwonderlijk dus dat je vooral gaat werken voor opdrachtgevers in bijvoorbeeld de zorg, mobiliteit, leefomgeving, onderwijs en innovatie.

Als communicatieadviseur met commerciële kracht

adviseer jij opdrachtgevers over hun multidisciplinaire communicatievraagstukken. Gedragsbeïnvloeding, community-building, storytelling, je vindt het allemaal razend interessant. Dankzij je jarenlange werkervaring weet je hoe je de vraag van de opdrachtgever vertaalt naar rake communicatie. En je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je regisseert, bepaalt koers, overlegt, daagt uit en pakt aan. Natuurlijk allemaal in nauwe samenspraak met jouw opdrachtgever en collega-specialisten. Gaaf als je met elkaar een creatieve, vernieuwende oplossing bedenkt.
Je bent een echte netwerker: je hebt niet alleen een eigen netwerk, maar ook zin om het met hulp van je nieuwe collega’s uit te bouwen. Komt er een tender of aanbesteding binnen? Dan stroop je direct je mouwen op. Zo lever je je commerciële verantwoordelijkheid bij het binnenhalen van nieuwe relaties en opdrachten. Voor je team, en ook voor het bureau.

Als de ondernemende teamleider/partner

werk je mee aan de koers van Gloed. We willen ons bureau versterken en verder ontwikkelen. Want groeikansen zien we nog volop. Bijvoorbeeld in datagedreven communicatie. En door nieuwe wetgeving rondom duurzaamheidsverslaggeving. En wat betekent de opkomst van AI voor ons werk en hoe doen we er ons voordeel mee? Daarnaast zie je voor jezelf groeikansen genoeg: je ziet een rol voor je als teamleider voor advies & content. Met jouw kennis van de markt en innovatieve visie op het vak weet je het team en het bureau op een hoger niveau te brengen. Je bent sparringpartner, coach en verbinder. Samen met het directieteam werk je aan de visie en de strategie van Gloed. En ben jij er bijna klaar voor om op termijn de stap te zetten naar managing partner/directeur.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt een relevante wo-opleiding en minimaal 10 jaar werkervaring als communicatieadviseur, bij sterke voorkeur ook aan bureauzijde.
  • Je hebt kennis van én ervaring met beleids-, publieks- en marketingcommunicatie, bij voorkeur bij organisaties op het gebied van onze speelvelden.
  • Je hebt een sterk gevoel voor de actuele uitdagingen in de maatschappij.
  • Je bent een sterke gesprekspartner en een goede adviseur en regisseur.
  • Je bent al ondernemer of je bent klaar voor die uitdaging, want: je bent gedreven en wilt meedenken.
  • - sturen en -beslissen, je ziet kansen en je hebt de moed om die te grijpen.
  • Je vindt het heerlijk om met mensen te werken en hen te inspireren en ondersteunen in hun ontwikkeling.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Je hebt een positieve instelling en humor is je niet vreemd.
  • Je kunt snel schakelen, relativeren, creatief inspelen op situaties.

Wat bieden wij jou?

Een passend pakket aan arbeidsvoorwaarden horende bij de functie, de ambitie en het groeiperspectief.
Hierover gaan we graag met je in gesprek.

Kom jij met ons het verschil maken? Dan maken we graag kennis met je. Stuur ons je motivatie en CV. Wil je meer van ons weten, check de website of neem voor vragen contact op met Oscar Roelofs via 024 – 323 91 10.

Download hier de vacature in pdf