CWZ interieur

CWZoogheelkundewachtkamer.jpg
CWZoogkliniekorthoptie.jpg

Een eigen beeld- en vormentaal

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen (CWZ) wordt grondig verbouwd. Met als doel een prettige omgeving voor patiënt, bezoeker en medewerker, zodat zij gemakkelijker hun weg in het ziekenhuis kunnen vinden. De architecten van 2 double you, ontwerpers van de nieuwe poliklinieken, ontwikkelden een routingssystematiek die het ziekenhuis indeelt in kwadranten. Ons is gevraagd een gelaagde vormentaal te ontwikkelen waarmee zowel elk kwadrant als elk onderdeel daarbinnen zich herkenbaar kan onderscheiden.

cwz_gangbloemen.jpg

Elke afdeling een eigen uitstraling

De vormentaal bestaat uit typografie, beeld en abstracte vormen. Medewerkers van de afdelingen beslissen mee over de gewenste uitstraling zodat - binnen de overkoepelende corporate uitstraling - toch iets van een eigen identiteit per afdeling ontstaat. Inmiddels is al een aantal poliklinieken klaar, waaronder Cardiologie, Oogheelkunde, Oncologie, Orthopedie, Radiologie en een gedeelte van het Behandelgebied.

cwzhartbewaking1a.jpg

Een spectaculaire metamorfose

CWZ heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan. Het ziekenhuis onderscheidt zich met de nieuwe look op een heel bijzondere manier van andere zorginstellingen. En de bezoeker begrijpt al snel in welk gedeelte van het gebouw hij zich bevindt en zal zijn weg sneller kunnen vinden.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Nancy Visser - senior grafisch ontwerper
nancy-portret.jpg