Elver

Met één magazine zowel je interne als externe doelgroepen binden en boeien? Zorgorganisatie Elver laat zien dat het kan. Het kwartaalmagazine Bij Elver is dankzij een uitgekiende mix van unieke verhalen een bron van informatie en inspiratie voor medewerkers, vrijwilligers, cliënten en hun verwanten én zakelijke relaties. Gloedcommunicatie ontwikkelde het concept en verzorgt de (eind)redactie, beeldredactie en vormgeving van elke editie.

Elver 02 kl.png

De kracht schuilt in de unieke verhalen

Elver is een van de grootste zorgorganisaties in de Achterhoek. Mensen met een verstandelijke beperking – van licht tot zeer ernstig –kunnen bij Elver terecht voor oplossingen op het gebied van wonen, dagbesteding, begeleiding en behandeling. In de aanpak van Elver draait alles om mensgerichte zorg, liefdevolle aandacht en een helende omgeving. Deze thema’s komen ook terug in het kwartaalmagazine Bij Elver, in de vorm van unieke verhalen van medewerkers, vrijwilligers, cliënten, familieleden, sponsoren en zakelijke partners van Elver. 

Van Justin Bieber tot Special Olympics

In Bij Elver komt een aantal rubrieken steeds terug.  Populair  is de rubriek ‘Trots op’ waarin cliënten vertellen over iets wat ze heel belangrijk vinden. Voor Sjarmain is dat haar Justin Bieber-kamer, Adriënne is ontzettend trots op haar deelname aan de Special Olympics. Bijzonder is ook de rubriek ‘De Driehoek’ waarin medewerkers, cliënten en hun ouders doorpraten over een nieuw initiatief of bijzondere gebeurtenis. In ‘Succes door samenspel’ komen vaak mensen van buiten Elver aan het woord. Zoals het Graafschap college, dat samen met Elver is betrokken bij een initiatief om de kwaliteit van stages te verbeteren.

Elver_magazine_BijElver-1.jpg

Bijzonder: tekstcoaching

De artikelen voor Bij Elver worden geschreven door de medewerkers van Elver zelf; voor ondersteuning kunnen zij een beroep doen op een Gloed-tekstschrijver. Onze tekstschrijver denkt desgewenst mee over insteek en interviewkandidaten, leest de concepttekst mee, signaleert eventueel losse eindjes en geeft tips over structuur en formuleringen. De Gloed-eindredacteur staat garant voor een uniforme uitstraling die recht doet aan de verschillende verhalen. De ietwat ongebruikelijke constructie blijkt in de praktijk prima te werken. Met dank aan de bevlogen schrijvers, de inspirerende interviewkandidaten en de betrokken tekstcoach/eindredacteur van Gloed.

Bij Elver in het kort

  • Eén magazine voor medewerkers, vrijwilligers, zakelijke relaties , cliënten, ouders en andere familieleden
  • Gloed verzorgt naast vormgeving, beeldredactie en eindredactie ook tekstcoaching
  • Vier schrijvers (Elver), één tekstcoach/eindredacteur (Gloed)
  • De prachtige beelden zijn gemaakt door Studio 38 graden Celsius

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Annemiek Bolscher - directeur | strategisch adviseur
annemiek-portret.jpg