Gemeente Nijmegen

Nijmegen eindigt hoog in de TomTom traffic index. Onze stad staat op nummer 6 in de lijst van Nederlandse steden met de meeste files. Dat kan en moet anders vindt de gemeente Nijmegen! De gemeente vroeg ons om een gedragspromotiecampagne op te zetten om de drie nieuwe snelfietsroutes te promoten.

Voorjaarsacties fiets.jpg

Snelfietsroutes voor betere bereikbaarheid

Om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren werkt de gemeente hard aan de aanleg van diverse snelfietsroutes, onder andere het Verlengde Rijnwaalpad, Maaswaalpad en de Nieuwe Dukenburgseweg. Het doel van deze promotiecampagne is het structureel verminderen van het verkeer in de spits door forenzen te stimuleren met de fiets naar het werk te gaan, in plaats van met de auto.

“Hé automobilist, laat de fietser in je los!”

Met een brede, succesvolle publiekscampagne, online op facebook, website en banners en in de openbare ruimte met behulp van met mupi’s ,flyers en inzet promotieteams informeerden en inspireerden wij de potentiële fietser om gebruik te maken van de snelfietsroutes. Want… in elke automobilist schuilt een fietser. Het enige wat je hoeft te doen is deze fietser in jezelf los te laten. En daar hadden we onze slogan voor de campagne: “Hé automobilist, laat de fietser in je los!”.

Reis met een e-bike naar je werk

Maar liefst 3 weken lang kon de automobilist een e-bike uitproberen als hij of zij minimaal 2 keer per week met deze e-bike van, naar of door Nijmegen reisde. Na twee weken was het aantal inschrijvingen aan de e-bike probeeractie ruim dubbel zo hoog als beoogt! Daarnaast kon iedereen meedoen aan de e-bike winactie of kans maken op een van de 10 nationale fietsbonnen. Via Facebook kon men door middel van een hashtag #laatdefietserinjelos in de prijzen vallen.

Steeds meer mensen uit de auto op de fiets!

Om het gewenste gedrag te bestendigen kon iedereen die een e-bike geprobeerd had de e-bike met korting aanschaffen. Ook de personen die naast het net visten konden van deze korting gebruik maken.

Meer weten?

Neem direct contact op met Oscar Roelofs:

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Oscar Roelofs - directeur | strategisch adviseur
oscar-portret.jpg