Kroondomein Het Loo

Kroondomein Het Loo is het grootste aaneengesloten landgoed van Nederland. Een gebied vol cultuurhistorie, flora, fauna en landschapsschoon. Hoewel het landgoed al eeuwenoud is, is de website dat zeker niet: Gloedonline lanceerde voor Kroondomein Het Loo een gloednieuwe site.

kroondomein-mockup.jpg

Een website van deze tijd

De website van het Kroondomein was wel toe aan vervanging. Vooral omdat er in de vijf jaar dat de website bestond op onlinegebied heel veel veranderd is. Denk aan het formaat scherm waarmee we tegenwoordig werken. Of het belang van goede weergave op tablet of smartphone. Ook kon de gebruiksvriendelijkheid van het kaartmateriaal beter en zocht het Kroondomein een oplossing voor wisselende openingstijden, het geven van meer achtergrondinfo en het per seizoen kunnen wisselen van beeld.

2015-06-04-16_24_48-Nieuws.jpg

Elk seizoen anders

Met die opdracht ging Gloedonline aan de slag. We ontwierpen en bouwden een compleet nieuwe site met een mooie uitstraling die elk seizoen anders is. We voegden handige functionaliteit toe, zoals de mogelijkheid om een groepswandeling met een boswachter te boeken én betalen. We realiseren binnenkort met Google Maps ook een nieuwe kaart met wandelroutes, gebaseerd op het GIS-systeem van het Kroondomein. Natuurlijk bouwden we de website responsive, voor toegankelijk mobiel gebruik. We kunnen uit eigen ervaring zeggen: breng eens een bezoek aan het Kroondomein. Én aan de website.

Bekijk de website

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Christiaan Hulshof - projectleider interaction designer
christiaan-portret.jpg