Radboud Universiteit

summer-school-fietsen kl2.jpg
Banieren-DvA-159986 400.jpg

Wetenschap en samenleving

Een internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoeksuniversiteit. Met een intellectueel klimaat dat de medewerkers en studenten inspireert en uitdaagt. Zo worden prestaties geleverd die de wetenschap en de samenleving verder brengen.

RU Decanen poster 1608 400.jpg

Huisstijl in verschillende lagen

Wij werken al sinds jaar en dag voor deze universiteit en zijn daar trots op. In de overgang van de Katholieke Universiteit Nijmegen naar Radboud Universiteit Nijmegen maakten we inzichtelijk wat de naamswijziging als aanleiding kon betekenen voor identiteit, positionering en design. Wij ontwierpen vervolgens het nieuwe logo en de huisstijl: aantrekkelijk, praktisch, consistent én herkenbaar. Een huisstijl die nog steeds wordt toegepast en waarvan de bouwstenen ongewijzigd zijn gebleven. De stijl kent drie lagen: de corporate huisstijl, een afgeleide stijl voor de instituten en aparte huisstijlen voor diverse 2e lijn organisatieonderdelen. Zo biedt de huisstijl mogelijkheden om te zorgen voor één krachtige uitstraling, maar is er ook ruimte voor ieders eigenheid. 

RU Bachelor 05 819.png

Change perspective

De Radboud Universiteit hanteert nu ruim tien jaar dezelfde basisstijl. Aantrekkelijk, praktisch, consistent én herkenbaar. De universiteit daagt de wetenschap en samenleving uit om open te staan voor verandering en vernieuwing. Met deze aansporing is de identiteit en uitstraling aangescherpt. Het veranderende perspectief dat je ontdekt op een universiteit geldt als uitgangspunt. Met het concept ‘change perspective’ is dat uitgangspunt door ons in vormgeving en beeld doorvertaald. Gloedcommunicatie ontwierp en realiseerde een reeks uitingen voor de werving van nieuwe studenten, geënt op het concept ‘change perspective’. De gekozen fotografie en design waarin het andere perspectief letterlijk tot leven kwam, was spraakmakend.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Monique Coffeng - creatief directeur
moniquec-portret.jpg