Radboudumc – anDREa Consortium

Researchers wereldwijd hebben vrijwel dagelijks te maken met datamanagement. Zij hebben dan ook baat bij een goede en veilige tool die hen hier in ondersteunt. Dat is precies waar het softwareproduct DRE van het anDREa consortium zich op richt. Aan Gloedonline de taak dit product toegankelijk te presenteren aan een groot publiek. Met het opzetten van een nieuwe huisstijl, het bouwen van een website en het meeschrijven aan heldere content over DRE en het anDREa consortium helpen we mee aan het creëren van een grotere bekendheid.

andrea-beeld-1.png

Radboudumc is ‘founding father’ van het anDREa Consortium. Dit consortium staat voor accessible network Digital Research Environment for all. Het consortium is opgericht om een (software)product, de Digital Research Environment (DRE), op de markt te brengen. Partners hierbij zijn ErasmusMC en UMC Utrecht. Het Radboudumc wil dit platform breder promoten zodat het zo veel mogelijk ingezet wordt door andere organisaties die te maken hebben met datamanagement.

Controle over data

Met DRE verzekert een researcher zich van het importeren, opslaan en organiseren van data op een veilige en gebruiksvriendelijke manier. Ook kan met deze software data gecombineerd en opnieuw gebruikt worden. Ook is het met DRE mogelijk om eenvoudig contact te leggen met (internationale) collega researchers. Dit versterkt de mogelijkheid tot meer en een betere samenwerking tussen onderzoekers onderling.

Website als centraal communicatiemiddel

In een startsessie hebben we de customer journey besproken en persona’s bepaald. Belangrijk was een ‘peer to peer’ benadering. Het platform is voor researchers door researchers. Het moet daarom niet te commercieel aanvoelen. Met de opzet van een draadmodel is door onze interaction designer en een webschrijver de content en opbouw bepaald. Gloedonline heeft een huisstijl ontwikkeld die past bij de uitstraling van de gelijkwaardige consortiumpartners. De website is alleen in de Engelse taal beschikbaar. Een native speaker heeft geholpen om de juiste touch aan de teksten te geven.

Bekijk deze website

Presentatie in Rome

Het resultaat is een website die het verhaal van DRE en het anDREa Consortium helder weergeeft, binnen een bijpassende huisstijl. Het nieuwe product en website zijn gepresenteerd op een congres in Rome en is daar zeer goed ontvangen door collega researchers.

Ariaan Siezen, Projectleider anDREa:

Het verhaal stond mede dankzij jullie als een huis. Zeer veel mooie en enthousiaste reacties vanuit allerlei hoeken gekregen op website inhoud en vormgeving. Super top!

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Marco van Zomeren - directeur | online ondernemer
marco-portret.jpg