Radboud Life Sciences

Het RIMLS doet onderzoek naar moleculaire mechanismen van ziektes. Ze bestuderen die op basis van moleculaire geneeskunde, celbiologie en translationeel onderzoek.

rimls-homepage.jpg

Kennismaken

Om jonge onderzoekers kennis te laten maken met de ambities van de onderzoekcentra, is ontwerpbureau Wunderbar en Gloedonline gevraagd een nieuwe site te ontwerpen en te realiseren. Daarin spelen vooral de onderzoeksthema's, de professoren en de door hen gepubliceerde onderzoeken een centrale rol.

Bekijk de website Naar Gloedonline

rimls-themes.jpg

Duidelijke relatie tussen structuur en inhoud

Aan de hand van de eisen en wensen heeft Gloedonline het functioneel ontwerp opgesteld. Dit gebeurt aan de hand van een zogeheten draadmodel (wireframe). Hierin wordt de structuur van de site weergegeven, maar ook hoe de inhoud met elkaar samenhangt.

In de nieuwe sites is de informatie snel te vinden en eenvoudig te beheren dankzij Umbraco cms. De redactieleden hebben een opleiding gekregen voor het gebruik van het cms.

Doorontwikkeling

De website is inmiddels doorgegroeid naar een website met vele thema's, informatie over honderden mensen en duizenden publicaties. Om deze informatie goed te ontsluiten en te beheren is maatwerk uitgevoerd. In hetzelfde cms wordt ook de website van www.rihs.nl beheerd. De websites maken gebruik van een gezamenlijke database van mensen, publicaties en evenementen.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Marco van Zomeren - directeur | online ondernemer
marco-portret.jpg