Ramspolbrug

Rijkswaterstaat heeft de N50 tussen de Ramspolbrug en Ens verlegd en verbreed. Met als doelen: meer verkeersveiligheid en betere doorstroming. Het traject kreeg over een lengte van zes kilometer één rijstrook per rijrichting meer. Daarnaast is de Ramspolbrug vervangen door een hogere en bredere brug.

De vraag: publiekscommunicatie

Rijkswaterstaat wilde omwonenden en weg- en waterweggebruikers op de hoogte houden over de bouw, werkzaamheden en mogelijke hinder. Aan Gloedcommunicatie de taak om deze publiekscommunicatie in goede banen te leiden.

Onze oplossing: van advertentie tot openingsbijeenkomst

Via diverse middelen verspreidden we de informatie over dit enorme infrastructurele project. We maakten bijvoorbeeld advertenties over hinder voor weg- en scheepvaartverkeer en folders en factsheets met informatie over de nieuwe brug. Daarnaast verzorgden wij de opening van de brug in november 2012. Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur & Milieu, verrichtte hiervoor de openingshandeling.

En de klant …

… kon ervan op aan dat omwonenden, weg- en waterweggebruikers goed waren geïnformeerd. Zowel de minister als Rijkswaterstaat was bovendien erg tevreden met de openingsbijeenkomst.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Janine Tiekstra - communicatieadviseur
janine-portret.jpg