Merkstijl

Iedere organisatie is een persoonlijkheid. Het uitdragen en visualiseren van die identiteit in een merk- of huisstijl versterkt de economische en maatschappelijke kracht. Design voegt dus waarde toe aan een organisatie..

Eigenheid

De zoektocht naar vorm en beeld die de persoonlijkheid als merkessentie verbeeldt is een tocht waar we met liefde onze energie en ons vakmanschap in steken. Niet alleen bij de visualisatie maar ook in de communicatie van een identiteit ondersteunen wij organisaties. Want wat een organisatie over zichzelf zegt, moet kloppen met wat je ziet.

Creëren van verbeelding

De relevantie en de betekenis van een merk vertalen naar beeld, dat is waar een huisstijl over gaat. Dat betekent in samenspraak zoeken, selecteren, discussiëren en herijken. Logo, typografie, kleur, beeldtaal, grafische elementen en lay-out vormen de elementen die een harmonieus en stevig fundament vormen voor een herkenbare en onderscheidende zichtbaarheid.

Uitwerken van een stijl

Alles in één keer aanpassen en introduceren? Dat is wat vaak wordt gedacht bij de start van een nieuwe of een restyling van de huisstijl. Maar dat hoeft echt niet altijd zo te gaan. Een huisstijl bestaat uit enkele lagen die strategisch (langere termijn, bijvoorbeeld een beeldmerk gaat gemiddeld 10 jaar mee) of tactisch (flexibel en aan te passen aan de heersende tijdgeest) kunnen worden ingezet. En dus ook flexibel kunnen worden aangepast.

Vanuit je identiteit ga je als organisatie de dialoog aan met je omgeving. De kortste samenvatting van die identiteit is het beeldmerk. En het beeldmerk vormt weer het ‘anker’ in een inspirerende huisstijl met een sterke vormentaal. Zo ben je als organisatie zichtbaar, herkenbaar en aanspreekbaar.

Sjablonen

Wilt u dat brieven, offertes, en andere documenten altijd in correcte opmaak uit de printer rollen, of digitaal verstuurd worden? Dan is het gebruik van sjablonen onontbeerlijk. Wij kunnen ook dit proces volledig uit uw handen nemen. Wij werken hiervoor samen met onze vaste partner Joules Unlimited.

Ons werk