Vacatures schrijven

Aan talent is een groot tekort. Werkgevers zien dit zelfs als een van de grootste risico’s voor hun business. De war on talent woedt in bijna elke branche. Wat is dan je beste wapen? Het eerste dat je kandidaat van je te zien krijgt: de vacaturetekst. En die doet meer dan goed inspelen op iemands gevoel. Een goede vacaturetekst is geschreven naar de feiten. Naar wat je écht weet van je doelgroep.

Wie werf je?

Al vóór het sollicitatiegesprek kun je veel te weten komen over je ideale kandidaat. Wie is het? Wat zoekt hij of zij in een baan? Maar ook: Wanneer kiest diegene voor ander werk? Op welke woorden en via welke kanalen zoekt men dan? En wat is de beste functietitel? Deze informatie kun je inzetten voor snelle, effectieve en doelgerichte recruitment. Je krijgt hiermee meer reacties én van betere kandidaten.

Schrijf je vacaturetekst op basis van feiten

  • beter en sneller werven
  • SEO en online vindbaarheid
  • aantrekkelijk voor de doelgroep
  • preselectie: minder teleurstelling en tijd
  • versterken van employer brand

Zo werkt het

Goede vacatureteksten komen met een goede voorbereiding. Heb je alle informatie bij de hand? Wij stellen je sowieso de juiste vragen voordat we starten met (her)schrijven. Daarnaast kun je twee tools inzetten: een doelgroepenonderzoek en een vacatureverbeteraar. Welke aanpak je ook kiest, sneller dan snel ontvang je de nieuwe vacaturetekst van ons. En jouw feedback? Als er nog aanpassingen nodig zijn, verwerken we die natuurlijk.

 

Doelgroepenonderzoek

Welke (pull)factoren trekken je ideale kandidaat over de streep? Op welke sites en social media bevindt je kandidaat zich? Wat is het gemiddelde salaris? En hoe ziet de arbeidsmarkt eruit in jouw regio? Alle antwoorden hierop levert ons doelgroepenonderzoek of het doelgroependashboard. Vervolgens spitsen wij de nieuwe vacaturetekst hierop toe. Overigens zijn onze data realtime: elk kwartaal worden ze geüpdatet op basis van continu arbeidsmarktgedragsonderzoek. 

Vacatureverbeteraar

Heb je al een opzet voor een vacaturetekst? Vraag dan onze vacatureverbeteraar om feedback. De vacatureverbeteraar is een handige tool die je de plussen en minnen van je tekst cadeau doet. Maar misschien nog belangrijker: hij geeft ook praktische tips en concrete suggesties voor verbetering. Je hebt ermee alles bij de hand om zelf aan de slag te gaan met je eigen vacaturetekst. Snel, doelgroepgericht en eenvoudig in één overzicht.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Anke van Dijk - tekstschrijver | webadviseur
anke-portret.jpg