Videocontent & animaties

alles over bewegend beeld

‘Motion’ is booming. Talking heads zijn uit. Dronebeeld is ‘regular’. De mini-docu is in. En livestreaming al helemaal. Bovendien mag het weer langer zijn. Welke keuzes maak jij? Wat voegen video’s en animaties toe in jouw mix? Van ‘sterke storytelling’ tot ‘vehikel voor conversie’. Welke waarde voegt video toe in jouw content?


Stappenplan. Vraag jezelf eerst af:

Welk doel?

Wat is je budget?

Hoe ingewikkeld?

Hoeveel tijd?

Welke kanalen?

Wat is van wie?


Aanpak

De mogelijkheden op het gebied van bewegend beeld zijn eindeloos: korte animaties, een vloggende medewerker tot complexe producties met speciaal gecomponeerde muziek. Voor elke vraag en voor elk budget is er een oplossing. Maar wat is de aanpak?

Briefing en debriefing

Elk video- of animatie start met een briefing: wat is er nodig? Bij voorkeur mondeling, om van gedachten te wisselen en de vraag helder te krijgen. Om er zeker van te zijn dat we je goed begrepen hebben, volgt een debriefing, een voorstel voor de aanpak en een prijsindicatie. Samen: het projectvoorstel.

Productie

Aan de slag: tekenwerk, opnames, studiowerk, inkoop of wat er nodig is. We produceren zelf en werken waar nodig samen met specialisten en preferred suppliers.

Pre-productie: concept en creatie

We bespreken insteek, inhoud, lengte, structuur, stijl, sfeer. We scherpen samen de voorkeuren en de verwachtingen aan. Met mogelijkheden en voorbeelden. Aansluitend volgen storyboard en script en de keuze voor acteurs, modellen, titels en/of voice-over en locatie(s). We ronden af met werkafspraken en een werkbare planning.

Post-productie: preview en oplevering

Oftewel: monteren tot aan de conceptversie. Eventueel audio-nabewerking en ondertiteling regelen: standaard of bestand met tijdcodes voor YouTube. Minimaal twee tussenversies, voor controle en correctie. Klopt alles? Staat het verhaal? Zijn de kernboodschappen helder? Worden de verwachtingen waargemaakt? Met de feedback maken we de eindversie rond in diverse formats.

Inspiratie opdoen?