Coosto: een slimme tool voor contentmanagement

No Photo Aniek Haenen 24-02-2023

Als communicatiebureau zoeken wij altijd naar effectieve en efficiënte manieren om onze klanten te helpen bij het bereiken van hun doelen. Ook voor social media. Daarom hebben wij vanaf nu een all-in-one social media management platform aangeschaft: Coosto.

Coosto biedt een scala aan mogelijkheden die wij in onze communicatiestrategie integreren. Van social media monitoring tot content planning en analyse, Coosto stelt ons in staat om de online aanwezigheid van onze klanten op een doeltreffende en efficiënte manier te beheren. Hierdoor kunnen we de online reputatie van onze klanten bewaken, gericht en op tijd content publiceren en de resultaten van onze inspanningen meten en verbeteren.

Social media monitoring

Coosto maakt het mogelijk om alle sociale media-kanalen van een bedrijf in één platform te bekijken en te analyseren. Het platform maakt het ook mogelijk om trending social media topics in specfieke sectoren, denk aan ‘marketing & communicatie’ of ‘gezondheid’, in de gaten te houden zodat je eenvoudig kan inspelen op veranderende trends en actuele onderwerpen en inhakers.

Reputatie management

Coosto geeft je de mogelijkheid om op social media het verloop van het bedrijfsimage in de gaten te houden en daar op in te spelen. Zo kun je ongunstige berichten snel signaleren en het bedrijfsimage positief beïnvloeden. Bovendien heb je een handig overzicht beschikbaar van alle comments op je verschillende berichten en kun je via het platform eenvoudig reageren op deze openstaande berichten.

Content planning en -uitvoering

Coosto biedt een handige planningstool waarmee je content voor sociale media eenvoudig kunt plannen en uitvoeren. Hierdoor kun je gericht en op tijd berichten publiceren. Het systeem doet ook concrete aanbevelingen over de beste tijden om content te publiceren, hoeveel en welke hashtags effectief zijn voor specifieke posts en nog veel meer tips die de interactie, clicks en het bereik van je post positief beïnvloeden.

Analyse en rapportage

Met Coosto kun je prestaties en resultaten van sociale media-activiteiten eenvoudig analyseren en rapporteren. Hierdoor kun je inzicht krijgen in de effectiviteit van je social media-strategie en deze daar waar nodig bijsturen. Je kunt ook gepersonaliseerde rapportages instellen en deze dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch laten versturen naar je mailbox.

Neem contact op!

Wil jij je contentmarketing effectief uitbesteden, neem dan gerust contact met ons op.

 

No Photo

Meer weten?

Bel of mail Aniek!

Aniek Haenen
Online marketeer | content marketeer
024 - 361 68 84
aniekhaenen@gloedcommunicatie.nl