Alliander wint prestigieuze jaarverslagprijs

Het Financieel Dagblad reikt elk jaar de Henri Sijthoff Prijs uit aan organisaties die zich onderscheiden in hun jaarverslag. Dit jaar volgt Gloedcommunicatie de prijs met bijzondere interesse. Twee van onze opdrachtgevers voor wie we jaarverslagen schrijven waren in de race voor winst!

Zowel Nederlandse Spoorwegen als energienetbeheerder Alliander heeft met het jaarverslag 2015 meegedongen naar de hoogste trede. Voor Gloedcommunicatie een unieke situatie. Immers, aan het jaarverslag van NS schreven we het afgelopen jaar al mee, terwijl we dit jaar ook Alliander helpen bij het tot stand brengen van het verslag. Dat maakte de Henri Sijthoff Prijs voor Gloedcommunicatie sowieso een feest!

Uiteindelijk viel Alliander in de prijzen. De jury loofde onder meer hoe Alliander prestaties en doelstellingen met elkaar in verband brengt, de rapportage over de risico’s en de visie op de rol van oprukkende digitalisering. Aan Gloedcommunicatie de taak om voor 2016 de eer hoog te houden.

Schrijven van jaarverslagen: geen sinecure
Veel organisaties maken van hun jaarverslag een duurzaamheidsverslag. Transparant, betrokken, materieel en geïntegreerd. Met oog voor belangen van stakeholders en de impact van de organisatie op de omgeving. Natuurlijk allemaal toegankelijk beschreven, mooi in beeld gebracht, en ondersteund met waardevolle infographics. Ga er maar aan staan. Gloedcommunicatie heeft ruime ervaring met het schrijven van jaarverslagen volgens richtlijnen van GRI en weet wat er komt kijken bij het maken van een prijswinnend jaarverslag.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Dirk van Sambeeck - webadviseur | contentspecialist
dirk-portret.jpg