Dood hout, nieuw leven

Met dode bomen het water van de rivier tot leven brengen. Dat wil Rijkswaterstaat bereiken met rivierhout.

Met dode bomen het water van de rivier tot leven brengen. Dat wil Rijkswaterstaat bereiken met rivierhout. Bij Gloedcommunicatie waren we direct enthousiast toen wij gevraagd werden de communicatie over dit project te verzorgen.
Het verhaal is simpel: dood hout, zoals takken en omgevallen bomen, vormt het leefgebied van allerlei onderwaterdiertjes en vissen. In de afgelopen eeuwen is dit hout uit de rivieren verwijderd. Rijkswaterstaat legt nu dode bomen vast in de rivier, zodat de planten en dieren terug kunnen keren. Buiten de vaargeul, waar de scheepvaart er geen last van heeft. Dit project Rivierhout is nieuw en dus moeten zowel de Rijkswaterstaatmedewerkers als het algemene publiek er nog kennis mee maken. Een klus die Gloedcommunicatie met plezier oppakte, onder andere als volgt:

  • We ontwierpen een beeldmerk voor het project.
  • We zorgden voor een goede bundeling van alle informatie op de website van Rijkswaterstaat en vertellen het verhaal van rivierhout via diverse sociale media.
  • Stichting Ark maakte in samenspraak met ons bovenstaande prachtige tekening waarop je kunt zien hoe de natuur profiteert van rivierhout. Uitprinten en ophangen!
  • Samen met Rijkswaterstaat organiseren we bijeenkomsten om medewerkers kennis te laten maken met het project.

In onderstaande film wordt helder uitgelegd wat het project inhoudt.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Nancy Visser - senior grafisch ontwerper
nancy-portret.jpg