Wall of Fame als eerbetoon voor excellente docenten

Jaarlijks verkiezen studenten van de faculteit natuurwetenschappen, wiskunde en informatica aan de Radboud Universiteit een senior en een junior docent tot Teacher of the Year. Deze docenten zijn nu op een moderne manier vereeuwigd. Gloedcommunicatie ontwierp hiervoor een Wall of Fame met portretten van de docenten die sinds 2007 verkozen zijn.

Duncan de Fey fotografeerde de docenten in zwart-wit onder een schilderachtig licht. Het vormt hierdoor een eigentijdse variant van de klassieke portretkunst. Vervolgens zijn de portretten, in samenwerking met DPN-Rikken, gedrukt op geborsteld aluminium. Hierdoor lijken de gezichten op de platen te glanzen als de portretten op een zilveren munt. Zo wordt de waarde van de docenten en de kwaliteit van het onderwijs aan de Radboud Universiteit nogmaals onderstreept.

De stijl van de Wall of Fame is tijdloos. Door het schilderachtige licht hebben de portretten een klassieke uitstraling met een modern accent doordat ze gedrukt zijn op aluminium platen. Daarnaast vertonen de portretten een duidelijke samenhang door keuze voor een uitvoering in zwart-wit. Dit maakt dat de Wall of Fame gemakkelijk aangevuld kan worden met portretten van de Teachers of the Year van komende jaren.

De Wall of Fame is sinds 18 november te zien in het restaurant FNWI in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit. Onze opdrachtgever is erg enthousiast over het eindresultaat. De afgebeelde docenten zullen dan ook zonder twijfel stralen van trots tijdens de officiële onthulling op 8 januari 2018.

 

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Monique Coffeng - creatief directeur
moniquec-portret.jpg