Slimmer en schoner op weg in Brainport Regio

De doorstroming en bereikbaarheid van de Brainportregio optimaliseren en daarmee ook de leefbaarheid. Dat is het doel. En dat kan door slimme reisoplossingen te combineren. Wil jij toegankelijk, makkelijk en betrouwbaar op pad? Vind dan jouw slimste weg samen met Brainport Bereikbaar.

Waarom is dit nodig?

De regio groeit hard, met name Eindhoven.

De komende jaren verwelkomt het centrumgebied 20.000 nieuwe (extra) inwoners en zien we een groei van 12.000 vierkante meter kantoorruimte. Meer inwoners en meer arbeidsplaatsen zorgen voor meer mobiliteit en minder bereikbaarheid. Dit heeft ook effect op stads- en bouwlogistiek.

Brainport Bereikbaar is een nieuwe organisatie en heeft als doel de doorstroming en bereikbaarheid van de Brainportregio te optimaliseren. Zij faciliteert en stimuleert mobiliteitsoplossingen die beter, sneller, schoner en gezonder zijn. Geen beloftes voor de toekomst, maar resultaat op straat. Hierbij betrekken zij reizigers, werkgevers, onderwijsinstellingen en de logistieke sector. En werken ze samen met en in opdracht van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant en SmartwayZ.NL.

Klimaatdoelstellingen en energietransitie

De opgave wordt versterkt door de druk vanuit de klimaatdoelstellingen en de energietransitie. Er speelt veel. Dit vraagt om acties, maatregelen en slimme oplossingen, van alle partijen. Juist nu, nu we van (volledig) thuiswerken overgaan naar het hybride werken en de filedruk weer toeneemt.

 

 

Rol van Gloed

In de rol van mobiliteitsmakelaar is Oscar Roelofs actief in de Brainport Regio om werkgevers en hun medewerkers te activeren en
samen te laten werken om slimmer en schoner te reizen en zo de regio bereikbaar en leefbaar te houden.

Oscar

Meer weten?

Bel of mail Oscar!

Oscar Roelofs
directeur | strategisch adviseur
024 - 323 9110
oscarroelofs@gloedcommunicatie.nl