CWZ Signing

Een eigen beeldtaal

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen (CWZ) is grondig verbouwd. Met als doel een prettige omgeving te verzorgen voor patiënt, bezoeker en medewerker, zodat zij gemakkelijker hun weg in het ziekenhuis kunnen vinden. De architecten van 2doubleyou, ontwerpers van de nieuwe poliklinieken, ontwikkelden een routingssystematiek die het ziekenhuis indeelt in kwadranten. Gloedcommunicatie heeft vervolgens een gelaagde beeld- en vormentaal ontworpen waarmee zowel elk kwadrant als elk onderdeel daarbinnen zich herkenbaar kan onderscheiden.

Elke afdeling een eigen uitstraling

De vormentaal bestaat uit typografie, beeld en abstracte vormen. Medewerkers van de afdelingen beslissen mee over de gewenste uitstraling zodat – binnen de overkoepelende corporate uitstraling – toch iets van een eigen identiteit per afdeling ontstaat. Inmiddels zijn de poliklinieken heringericht, waaronder Cardiologie, Oogheelkunde, Oncologie, Orthopedie, Radiologie en het Behandelgebied.

Een spectaculaire metamorfose

CWZ heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan. Het ziekenhuis onderscheidt zich met de nieuwe look op een heel bijzondere manier van andere zorginstellingen. En de bezoeker begrijpt al snel in welk gedeelte van het gebouw hij zich bevindt.

Nancy

Meer weten?

Bel of mail Nancy!

Nancy Visser
senior grafisch ontwerper
024 - 381 6870
nancyvisser@gloedcommunicatie.nl