Elver

Bij Elver telt elk verhaal. Elke cliënt van deze instelling voor mensen met een verstandelijke beperking is immers uniek. En ieder verhaal leidt tot zorg op maat. Gloedcommunicatie hielp bij het fusietraject van Fatima Zorg en Schreuderhuizen, de rechtsvoorgangers van Elver. Inzet: vorm en inhoud geven aan een nieuwe, breed gedragen identiteit en een naam en merkstijl ontwikkelen die daarbij passen.

Een nieuwe positionering

In het veranderende zorglandschap heeft een zorginstelling als Elver een sterke positionering en profilering nodig. Om zich te onderscheiden, om een sterk en vertrouwd merk te worden en om een krachtige dialoog met alle stakeholders te kunnen voeren. In co-creatie gaven we lading en ‘kleur’ aan de waarden van Elver en ontwierpen we de nieuwe huisstijl in een bijzondere samenwerking met cliënten. 

Huisstijl samen met cliënten

Het kiezen van een nieuwe naam en ontwerpen van een nieuwe huisstijl vormde het startpunt van een intensief proces. Vertegenwoordigers uit alle geledingen van beide organisaties waren erbij betrokken en iedereen mocht zijn stem laten horen. Precies zoals dat hoort bij een organisatie met het motto: samen zorgen voor de beste zorg.
De nieuwe naam werd Elver. Een korte, krachtige naam, waarin ‘elk verhaal’ doorklinkt. Want dat is waar het bij Elver om draait. Elk verhaal telt en is uniek. Verhalen van cliënten, ouders, medewerkers, medewerkers. Verhalen over verdriet en geluk. Over verder komen, groeien of simpelweg genieten. 

Trots en feestelijk

Op basis van de nieuwe kleurige en dynamische huisstijl ontwikkelden we in enkele weken tijd een kleurrijk magazine, een spik-en-span brochurelijn en een heldere website. Ook begeleiden we de organisatie bij de communicatiestrategie rondom de lancering van de nieuwe huisstijl in- en extern en ontwikkelden we een marketing-communicatiestrategie voor het Elver Behandelcentrum. Elver vierde vol trots en feestelijk de start van de nieuwe organisatie. Cliënten hesen de nieuwe vlaggen en onthulden het nieuwe naambord in Nieuw-Wehl.

Monique C

Meer weten?

Bel of mail Monique!

Monique Coffeng
creatief directeur
024 - 381 6874
moniquecoffeng@gloedcommunicatie.nl