Gemeente Nijmegen

Nijmegen eindigt hoog in de TomTom traffic index. Onze stad staat op nummer 6 in de lijst van Nederlandse steden met de meeste files. Dat kan en moet anders vindt de gemeente Nijmegen! De gemeente vroeg ons om een gedragspromotiecampagne op te zetten om de drie nieuwe snelfietsroutes te promoten.

Snelfietsroutes voor betere bereikbaarheid

Om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren werkt de gemeente hard aan de aanleg van diverse snelfietsroutes, onder andere het Verlengde Rijnwaalpad, Maaswaalpad en de Nieuwe Dukenburgseweg. Het doel van deze promotiecampagne is het structureel verminderen van het verkeer in de spits door forenzen te stimuleren met de fiets naar het werk te gaan, in plaats van met de auto.

“Hé automobilist, laat de fietser in je los!”

Gloedcommunicatie zorgde voor een brede, succesvolle publiekscampagne, online op Facebook en in de openbare ruimte met mupi’s, flyers en promotieteams. Zo informeerden en inspireerden wij de potentiële fietser om gebruik te maken van de snelfietsroutes. Want … in elke automobilist schuilt een fietser. Het enige wat je hoeft te doen is deze fietser in jezelf los te laten. En daar hadden we onze slogan voor de campagne: “Hé automobilist, laat de fietser in je los!”

Reis met een e-bike naar je werk

Maar liefst 3 weken lang kon de automobilist een e-bike uitproberen als hij of zij minimaal 2 keer per week met deze e-bike van, naar of door Nijmegen reisde. Na twee weken was het aantal inschrijvingen voor deze probeeractie ruim dubbel zo hoog als verwacht! Daarnaast kon iedereen meedoen aan de e-bike-winactie of kans maken op een van de 10 Nationale Fietsbonnen. Hiervoor kwamen er vele reacties binnen via Facebook met de hashtag #laatdefietserinjelos.

Steeds meer mensen uit de auto op de fiets!

Om het gewenste gedrag te bestendigen kon iedereen die een e-bike geprobeerd had de e-bike met korting aanschaffen. Ook de personen die naast het net visten konden van deze korting gebruik maken.

Oscar

Meer weten?

Bel of mail Oscar!

Oscar Roelofs
directeur | strategisch adviseur
024 - 323 9110
oscarroelofs@gloedcommunicatie.nl