Improve QS

Improve Quality Services is een gespecialiseerde organisatie voor innovatieve en hoogwaardige dienstverlening op het gebied van testen en kwaliteitsmanagement. Het bedrijf wil graag hét bedrijf in IT-kwaliteit. Bij zo’n ambitie hoort ook een bijpassende visie op communicatie.

Communicatie die relaties overtuigt

Improve Quality Services levert innovatieve dienstverlening op het gebied van testen en kwaliteitsmanagement. Diensten lopen uiteen: van consultancy en interim-ondersteuning tot trainingen. Maar hoe laat je zie dat je een voorloper in kennis bent, in plaats van een opleidingsinstituut? Hoe zorg je ervoor dat je hét bedrijf in IT-testing wordt? Improve Quality Services vroeg ons advies over de best mogelijk aanpak om te komen tot een aansprekende, aantrekkelijke en bovenal effectieve online communicatie. 

Van draadmodel naar ontwerp, tekst en beeld

Met Improve-medewerkers uit diverse geledingen van het bedrijf gingen we rond de tafel. Samen met hen ontwikkelden we een online strategie op basis van de bedrijfsstrategie van Improve. In een werksessie analyseerden we wie Improve QS eigenlijk is en waar het bedrijf voor staat. We inventariseerden toptaken en stelden persona’s samen. Al deze informatie vormde de onderlegger van de nieuwe website: alles wat op de nieuwe site gebeurt, van trainingspagina tot teampresentatie, moet bijdragen aan de gewenste identiteit.

Met de uitkomsten van de werksessie gingen we aan de slag. Onze grafisch ontwerpers fristen de huisstijl op, bedachten een nieuw logo en andere beeldtaal. Voor de nieuwe website maakten we een draadmodel. Met het draadmodel en huisstijlrichting akkoord, konden we direct door met het webdesign en het schieten van nieuwe beelden. De website – natuurlijk responsive gebouwd – kreeg het gebruiksvriendelijke Umbraco als cms. We schreven bovendien voor de belangrijkste pagina's SEO-geoptimaliseerde webteksten op basis van de door Improve aangeleverde keywords.

Bekijk de website

Marketing automation

Ook in de online marketing brachten we verbetering aan. ImproveQS verstuurt 8 maal per jaar een digitale nieuwsbrief naar relaties. Dankzij marketing automation met Copernica marketingsoftware is het mogelijk om content van de website automatisch in te lezen in de nieuwsbrief. Maar we gaan verder: binnenkort is het mogelijk om relaties informatie op maat te sturen over bijvoorbeeld (vervolg)trainingen en diensten. We zijn bovendien van plan om de resultaten van mailingen via een meetplan nog beter onder de loep te nemen, zodat we toekomstige communicatieinspanningen nog beter kunnen monitoren en sturen.

Dit project voor Improve Quality Services in het kort

  • Online strategie gestoeld op bedrijfswaarden, -visie en -strategie
  • Scrum-achtige aanpak voor vlot proces
  • Samenwerking in online tool Trello
  • Snelle oplevering binnen 3 maanden, van kickoff tot implementatie huisstijl en lancering
  • Opzet van een uitgekiend meetplan voor de analyse van communicatie-inspanningen