Bovenop het coronanieuws met een online magazine

Meer dan twintig jaar heeft Gloed ieder kwartaal voor IZZ ledenmagazine de Zorg gemaakt. Om in de coronacrisis dicht op het nieuws, maar ook dicht bij de zorgmedewerkers te staan – en hen zoveel mogelijk te ondersteunen – heeft IZZ in 2020 een online magazine uitgebracht.

De strijd tegen het coronavirus is een ware marathon die een zware wissel trekt op alle zorgmedewerkers. In de online special ‘Zorgen in tijden van crisis’ staan we daarom uitgebreid stil bij de persoonlijke verhalen van medewerkers in alle geledingen van de zorgsector. Om hen te horen en te helpen. De boodschap is dat zij er niet alleen voor staan. Vooral videocontent waarin zorgmedewerkers de impact van de crisis op hun werk- en privéleven delen, zorgde op Facebook voor veel kliks.

Mentale steun

Veel zorgmedewerkers zijn vastgelopen tijdens corona, zeker in het begin van de pandemie. Dat is wat Zoila Knel vertelt in een van de video’s. Als gz-psycholoog geeft ze haar collega’s in de zorg mentale steun. In een andere video geeft Dave Smit, activiteitenbegeleider en contactclown, op zijn beurt een inkijkje in de ouderenzorg. Hij licht toe hoe hij écht contact maakt met cliënten, ondanks de beperkingen van corona. In de online special delen de zorgprofessionals niet alleen hun ervaringen, maar ook praktische tips om gezond de crisis door te komen.

Voordelen online magazine

Met de online special heeft IZZ ervoor gekozen om te focussen op corona en de gevolgen van de crisis voor zorgmedewerkers. Maar een online magazine heeft IZZ meer opgeleverd:

  • Focus op inhoudelijke verhaallijn
  • Mogelijkheid om snel op de actualiteit te reageren
  • Leesbaarheid op meerdere devices
  • Meetbare resultaten
  • Interactieve content

Gloed heeft ruim ervaring in het ontwikkelen van online magazines. Wil je meer weten over de voordelen, zodat ook jíj jouw doelgroep kunt inspireren en overtuigend kunt meenemen in jouw verhaal?

Ed

Meer weten?

Bel of mail Ed!

Ed Coumans
senior bladmanager | eindredacteur
024 - 381 6871
edcoumans@gloedcommunicatie.nl