Bovenop het coronanieuws met een online magazine

Ieder kwartaal verzorgt Gloed voor Stichting IZZ ledenmagazine de Zorg. Om in de coronacrisis dicht op het nieuws, maar ook dicht bij de zorgmedewerkers te staan - en hen zoveel mogelijk te ondersteunen - koos IZZ ervoor de tweede editie van 2020 uit te brengen als digitaal magazine.

De strijd tegen het coronavirus is een ware marathon die een zware wissel trekt op alle zorgmedewerkers. In de online special ‘Zorgen in tijden van crisis’ staan we daarom uitgebreid stil bij de persoonlijke verhalen van medewerkers in alle geledingen van de zorgsector. Om hen te horen en te helpen. De boodschap is dat zij er niet alleen voor staan. Vooral videocontent waarin zorgmedewerkers de impact van de crisis op hun werk- en privéleven delen, zorgde op Facebook voor veel kliks.

Mentale steun

Veel zorgmedewerkers liepen vast tijdens de eerste coronagolf. Dat is wat Zoila Knel vertelt in een van de video’s . Als gz-psycholoog geeft ze haar collega’s in de zorg mentale steun. In een andere video geeft Dave Smit, activiteitenbegeleider en contactclown, op zijn beurt een inkijkje in de ouderenzorg. Hij licht toe hoe hij écht contact maakt met cliënten, ondanks de beperkingen van corona. In de online special delen de zorgprofessionals niet alleen hun ervaringen, maar ook praktische tips om gezond de crisis door te komen.

Voordelen online magazine IZZ

Met de online special koos IZZ ervoor volledig te focussen op corona en de gevolgen van de crisis voor zorgmedewerkers. Maar een online magazine leverde IZZ meer voordelen op:

  • Focus op inhoudelijke verhaallijn
  • Mogelijkheid om snel op de actualiteit te reageren
  • Leesbaarheid op meerdere devices
  • Meetbare resultaten
  • Interactieve content

Gloed heeft ruim ervaring in het ontwikkelen van online magazines. Wil je meer weten over de voordelen, zodat ook jíj jouw doelgroep kunt inspireren en overtuigend kunt meenemen in jouw verhaal?

Anke

Meer weten?

Bel of mail Anke!

Anke van Dijk
tekstschrijver | webadviseur
024 - 381 6877
ankevandijk@gloedcommunicatie.nl