Parc Spelderholt

Een fijne plek op de Veluwe, dat is Parc Spelderholt. Op dit lommerrijke landgoed werken en leren jongeren met een verstandelijke of andere beperking in het kasteel en hotel. Terwijl het hun gasten aan niets ontbreekt, bouwen zij aan hun toekomst. Gloedonline maakte de nieuwe website.

Het hotel en het kasteel zijn stijlvol en hebben een trendy inrichting. Dat kon niet meer gezegd worden van de website. Die oogde gedateerd, flets en gaf geen goed beeld van al het moois dat Parc Spelderholt te bieden heeft. Daarbij was de content zendergericht geschreven en miste de website een duidelijke structuur.

Meer beleving

Onze opdracht was dan ook: breng meer beleving in de site, zorg voor aantrekkelijke content (beeld en tekst) en een goede basisstructuur. Met achterliggende gedachte natuurlijk: meer sitebezoekers en boekingen krijgen. En meer zichtbaarheid voor het unieke wonen, werken en leren concept van de Academie van Parc Spelderholt. 

Bekijk de website

Toptaken

Doelgroepen van de site zijn zakelijke gasten, particuliere gasten, studenten & hun ouders. We brachten eerst hun toptaken in kaart. Nadat de informatiebehoefte goed in beeld was hebben we, rekening houdend met een goede vindbaarheid in Google, de navigatiestructuur vastgesteld.

Webteksten

We bepaalden vervolgens welke content mocht blijven, welke kon vervallen en welke content geschreven moest worden. Onze tekstschrijver herschreef een deel van de teksten. Daarnaast trainden we de webredactie van de opdrachtgever in het schrijven van goede webteksten. Gloedonline blijft de content monitoren, ook na oplevering van de website. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Vorm en fotografie

Wie de nieuwe website bekijkt valt het direct op: de sprekende fotografie. Spontane foto’s van jongeren die met plezier aan het werk zijn. Zij spelen de hoofdrol in de website. Het zijn sterke beelden die aansluiten bij de visie van de organisatie achter Parc Spelderholt. Want zij gaat uit van de kracht van ieder mens en maakt zich sterk voor de toekomst van de jongeren met een beperking.

De fotografie komt helemaal tot zijn recht in het moderne en stijlvolle ontwerp. Met haar enthousiaste aanpak verzorgde Annemieke Kok van Smeltwater de fotografie.

Integratie van online boeken

Hotelkamers kunnen direct via de website worden geboekt. Daartoe is een integratie gemaakt met de boekingstool hoteliers.com

Content management systeem

Gloedonline bouwde de website in het gebruiksvriendelijke en complete Umbraco CMS. Uiteraard is de website volledig responsive.