Provico

Provico is het netwerk voor ggz-zorg in de huisartsenpraktijken in Noord-Limburg. Hun papieren handboek, voor huisartsen, praktijkondersteuners (de POH-ggz) en bedrijven, voldeed niet langer. Het was te log, bood teveel informatie, de gebruiker nam er onvoldoende tijd voor. Provico vroeg Gloedonline daarom een handboek nieuwe stijl te maken; in de vorm van een handige online tool.

Geen lineaire structuur

Anders dan op papier kent een digitaal handboek geen lineaire structuur. De gebruiker moet immers via verschillende zoekpaden bij de juiste content kunnen komen. Allereerst moesten we dus achter de optimale opbouw komen. Samen met de opdrachtgever gingen we daarom in een werksessie op zoek naar de juiste structuur. Dit resulteerde uiteindelijk in een online kennisbank bestaande uit kennisartikelen. 

Alle artikelen zijn voorzien van metadata zoals bv. thema’s en tags. Hierdoor kan de gebruiker op verschillende manieren in de inhoud zoeken. De artikelen kunnen onderling gelinkt worden zodat een gebruiker suggesties kan krijgen om verder te lezen. De redactie kan bij elk artikel een tip plaatsen. Gebruikers kunnen reageren op een artikel.

Content

Online teksten moeten aan andere wetten voldoen dan teksten op papier. Ze zijn anders gestructureerd en moeten goed scanbaar zijn door de lezer. Daarnaast moeten zoekmachines ze goed kunnen indexeren (met het oog op vindbaarheid). Dat betekende dat alle teksten herschreven moesten worden. Een team van Provico-schrijvers ging hiermee aan de slag na een schrijftraining van Gloedonline. Dit liep als een zonnetje want binnen drie maanden had het team alle teksten herschreven. Gloedonline hoefde alleen nog maar te zorgen voor een lichte eindredactie.

Interaction design

Een online kennisbank wordt pas een handig hulpmiddel als het ontwerp aantrekkelijk is en als de functionaliteit intuïtief werkt. Vandaar dat onze webdesigner en grafisch ontwerper intensief samenwerkten in dit project. Resultaat: de beste combinatie van interactie en design.

Content management systeem

Gloedonline bouwde de kennisbank in het gebruiksvriendelijke en complete Umbraco CMS. De kennisbank is geoptimaliseerd voor alle gangbare browsers, platforms en uiteraard voor mobiele apparaten als tablet en telefoon.