RIBW: jaarverslag, website, brochure

RIBW Arnhem Veluwe Vallei (AVV) begeleidt kwetsbare mensen met ernstige psychiatrische problemen. De heldere, persoonlijke, laagdrempelige communicatiemiddelen die Gloedcommunicatie maakt, helpen RIBW hierbij.

Ontwerp en eindredactie jaarverslag

RIBW AVV wilde geen saai en taai jaarverslag 2018. Maar wel: een jaarverslag dat op een toegankelijke en persoonlijke wijze de organisatieresultaten laat zien. Gloedcommunicatie bedacht het concept voor dit verslag: verhalen van cliënten, medewerkers en samenwerkingspartners over wat zij (samen) bereikt hebben. We verzorgden de eindredactie van deze teksten, de fotografie en de vormgeving van het verslag.

Intranet 

De zelfsturende teams van RIBW AVV maken sommige communicatiemiddelen zelf, zoals flyers en presentaties. De afdeling Communicatie wilde deze teams steunen met een communicatietool. In een werksessie met de opdrachtgever bepaalde Gloedcommunicatie de doelen, structuur en inhoud van deze tool. Het eindresultaat: een eigentijdse, responsive intranetsite. Met tips en adviezen over tekst en beeld. En met concrete hulpmiddelen om dingen te maken, bijvoorbeeld logo’s. Dankzij het gebruiksvriendelijke Umbraco CMS kan de opdrachtgever zelf aan de slag met het aanvullen, aanpassen en beheren van de website. 

Corporate brochure

Een corporate brochure is vaak een eerste kennismaking met een organisatie. Daarom wilde RIBW AVV met haar brochure een goede indruk van de organisatie achterlaten. In woord en beeld, én op toegankelijke wijze. Een brochure waarbij cliënten het gevoel hebben: ‘van deze organisatie wil ik begeleiding ontvangen’. Gloedcommunicatie maakte de brochure in de vorm van een corporate magazine. Met veel ruimte voor persoonlijke verhalen van medewerkers, cliënten en (zorg)partners, mooie fotografie en een frisse vormgeving.

Annemiek

Meer weten?

Bel of mail Annemiek!

Annemiek Bolscher
strategisch adviseur
06 - 26 91 46 10
annemiekbolscher@gloedcommunicatie.nl