Radboud Universiteit - Periodiek systeem op touchscreen

Bill Gates heeft er een in zijn kantoor en sinds 10 september 2020 is er ook een te vinden in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen: een kabinet met het periodiek systeem der elementen. Het periodiek systeem is een tabel waarop alle scheikundige elementen staan. Om bezoekers van het gebouw uit te nodigen meer over deze elementen te ontdekken, hangt er sinds kort naast dit kabinet een touchscreen.

Interactief scherm

Via dit touchscreen leren bezoekers meer over alle 118 scheikundige elementen. Door een element aan te klikken, krijgen zij korte teksten en video's te zien waarin onderzoekers van de Radboud Universiteit vertellen over hun onderzoek.

De weergave op dit interactieve scherm hebben wij ontworpen en gebouwd in de huisstijl van de universiteit. Het periodiek systeem wordt weergegeven met karakteristieke rijen en kolommenindeling. Alle elementen waar meer over te lezen is, hebben een achtergrondkleur zodat je weet waarop je kunt klikken. Daarnaast is er een kleine animatie in de achtergrond verwerkt. Het touchscreen kan continu bijgewerkt worden via het Umbraco content management systeem (CMS).

Educatieve tool

Het touchscreen is een tool met grote educatieve waarde dat veel van de elementen laat zien die onderwerp zijn van onderzoek aan de Faculty of Science (Radboud Universiteit). Onderzoeksdirecteur Floris Rutjes: ‘Bij het onderzoek dat in het gebouw plaatsvindt, spelen veel elementen een rol. Ik hoop dat promovendi en postdocs zich door dit touchscreen geïnspireerd voelen en dat dit hen motiveert om hun onderzoek over deze elementen te vertellen!'

Leuke, nieuwe uitdaging

Voor het team van Gloedonline was dit een leuke, nieuwe uitdaging, omdat alle 118 elementen nauwkeurig gepositioneerd moesten worden op het scherm en ieder element functioneert als een webpagina met vaste velden. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van een ander framework dan wij normaal gesproken doen, zodat het goed zou passen bij de layout.

Monique C

Meer weten?

Bel of mail Monique!

Monique Coffeng
creatief directeur
024 - 381 6874
moniquecoffeng@gloedcommunicatie.nl