Vacature freelance communicatieadviseurs

Connectie maken, als het er echt om gaat. Dat is wat onze opdrachtgevers dagelijks van ons vragen. Onze opdrachtgevers werken aan vraagstukken rondom zorg, mobiliteit, duurzame leefomgeving en onderwijs. Wil jij bijdragen aan de grote transities waar onze opdrachtgevers een leidende rol in hebben: klimaatadaptie, de slag naar schone energie en circulariteit? Wil jij mensen in beweging brengen?

Mobiliteit, infra, energie, duurzaamheid en leefbaarheid (medior / senior)

We zijn op zoek naar breed inzetbare communicatieprofessionals voor onze flexpool, met affiniteit voor ons speelveld: de duurzame leefomgeving. Voor klanten als Rijkswaterstaat, Provincie Gelderland, de Groene Metropoolregio, Gelders Energieakkoord, werk je mee aan projecten met een stevige opgave en waar communicatie het verschil maakt. Aan jou de taak de regie hierop te pakken en inhoudelijk jouw advieskracht in te brengen. Zo draag je bijvoorbeeld bij aan: meer acceptatie van en minder hinder bij infrastructurele projecten, burgerparticipatie, meer mensen op de fiets, de energietransitie en de nieuwe omgevingswet. Jouw gedegen ervaring met gedragsverandering komt hierbij goed van pas.

Wil je aan de slag met deze opgaven? Als communicatieadviseur / communicatiespecialist is het jouw verantwoordelijkheid om complexe en multidisciplinaire communicatie-projecten te coördineren. Ook stel je communicatieplannen op, geef je advies en werk je voor de ontwikkeling van middelen nauw samen met je collega’s en opdrachtgevers.

Onze organisatie is informeel en geen dag is er hetzelfde. Het werken met deadlines en commerciële uitdagingen zorgt voor veel dynamiek en afwisseling. Dit vraagt om eigen verantwoordelijkheid, goede communicatie en flexibiliteit. Wij hebben het hybride werken omarmd en werken op kantoor, bij de klant, bij partners, onderweg of gewoon thuis.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een relevante hbo- of wo-opleiding en minimaal 3 jaar werkervaring als communicatieadviseur.
 • Je hebt kennis van én ervaring met beleids-, publieks- en marketingcommunicatie, bij voorkeur bij maatschappelijke organisaties op het gebied van een duurzame leefomgeving.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling. Het is een pre als je zelf goed en vlot kunt schrijven.
 • Je hebt een sterk gevoel voor de actuele uitdagingen in de maatschappij.
 • Je bent in staat om bij het vertalen van de klantvraag de essentie naar boven te halen, je bent een stevige gesprekspartner en een goede adviseur en regisseur.
 • Je bent positief en je hebt humor.
 • Je kunt snel schakelen, relativeren en creatief handelen. Gaat iets niet linksom, dan rechtsom of gewoon rechtdoor.
 • Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van Gloedcommunicatie.

Wat bieden wij jou?

 • Een waardevolle opdracht bij een van onze opdrachtgevers.
 • Een marktconform tarief dat past bij jouw kennis en ervaring.
 • Samenwerken met gedreven professionals en creatieve mensen in het vak van communicatie, online marketing, strategie en business development.

Wie zijn wij?

Gloedcommunicatie is een veelzijdig, creatief en full-service marketingcommunicatiebureau met meer dan 35 betrokken medewerkers. Wij werken graag voor organisaties die een maatschappelijk meerwaarde bieden. Van idee, marketingcommunicatiestrategie tot en met executie, monitoring, webapplicaties en optimalisatie. Dit doen wij elke dag vanuit onze kernwaarden: vuur, verbinding en beweging. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is in onze organisatie verankerd.

Heb je interesse om met samen te werken? Stuur je motivatie en cv naar hr@gloedcommunicatie.nl. Wil je meer van ons weten, check www.gloedcommunicatie.nl of neem voor vragen contact op met Oscar Roelofs via 024 – 323 91 10.

Download hier de vacaturetekst in pdf