Quiz voor zorgmedewerkers: hoe gezond werk jij?

Luc Luc van Oijen 01-11-2021

Zorgmedewerkers zetten zichzelf vaak op de tweede plek. Zeker nu de zorg onder druk staat door het coronavirus. Hierdoor staat hun gezondheid op het spel. IZZ, een ledencollectief dat opkomt voor mensen in de zorg, wil zorgmedewerkers helpen om te ontdekken of zij gezonde keuzes maken als het op hun werk aankomt. Gloed en IZZ ontwikkelden daartoe samen een quiz.

Waarom een quiz?

Zorgmedewerkers vergeten wel eens om voor zichzelf te zorgen. Lichamelijke en mentale klachten nemen jaarlijks toe, maar gek genoeg is het gebruik van bijvoorbeeld fysiotherapie en psychische zorg in 2020 gedaald onder zorgmedewerkers. Dit blijkt uit onderzoeken van IZZ. Met deze quiz krijgen de zorgmedewerkers inzicht in hoe gezond zij werken. Na het beantwoorden van de vragen, vullen de deelnemers hun e-mailadres in en geven ze aan of ze ook de IZZ-nieuwsbrief willen ontvangen. Daarna zien ze hun persoonlijke uitslag, tips om gezonder te werken en ontvangen ze als bedankje een hulpgids over gezond werken in de zorg.

Snelle ontwikkeling

Gloed werkt al jaren samen met IZZ. Zo maken wij met veel plezier magazine de Zorg en creëren content voor hun website en nieuwsbrieven. Wat maakt de ontwikkeling van de quiz bijzonder voor Gloed? De quiz moest binnen twee maanden af zijn! In deze korte tijd hebben we snel geschakeld door samen te werken met veel verschillende disciplines binnen Gloed, zoals online, tekst en vormgeving. En het project loopt door nu de quiz online staat. We monitoren de resultaten, zodat we blijven optimaliseren. Zo dragen we samen met IZZ bij aan een gezonde werkomgeving voor zorgmedewerkers. Met als mooie bijkomstigheid: een grotere betrokkenheid bij mensen in de zorg door de uitbreiding van de IZZ e-maildatabase. Benieuwd naar de quiz? 

Bekijk (of doe) de quiz op de website van IZZ

Luc

Meer weten?

Bel of mail Luc!

Luc van Oijen
contentspecialist | communicatieadviseur
06 - 38 85 44 27
lucvanoijen@gloedcommunicatie.nl