NS

NS vervoert dagelijks ruim 1 miljoen mensen. De vervoerder zet de reiziger centraal en werkt voortdurend aan betere dienstverlening in de trein, op stations en voor de reis van deur tot deur. Over haar activiteiten rapporteert NS in een onlinejaarverslag. Gloedcommunicatie werkt al sinds 2013 mee aan de productie hiervan.

Schrijfcapaciteit leveren

De prestaties van NS op en rond het spoor liggen voortdurend onder een vergrootglas. Het jaarverslag speelt in de communicatie naar stakeholders een centrale rol. Er is de vervoerder alles aan gelegen om open, transparant en realistisch over de eigen activiteiten te rapporteren. Met trots levert Gloedcommunicatie al enkele jaren schrijfcapaciteit voor deze grote klus. We verwerken aangeleverde stukken, stemmen deze intern af en controleren het correctieproces. Ook denken we mee over de structuur en de creatieve schil van de website. Mede dankzij onze inspanningen werden het jaarverslag en de website volgens planning opgeleverd en met veel succes ontvangen.

Geïntegreerd duurzaamheidsverslag

Met het jaarverslag voldoet NS aan de hoogste internationale standaard: de richtlijnen van GRI4 voor geïntegreerde duurzaamheidsverslaggeving. In het jaarverslag is er ruim aandacht voor duurzaamheid en mvo, maar vooral voor de activiteiten die stakeholders belangrijk vinden. Bijvoorbeeld de klanttevredenheid, de veiligheid en de financiële positie van NS. Het jaarverslag wordt primair online gepubliceerd. Laagdrempelig, interactief en 24/7 aan te passen of aan te vullen met nieuwe cijfers of onderwerpen, zoals de halfjaarcijfers. En daarmee altijd actueel.

Op tijd een onlinejaarverslag

In het jaarverslag staan niet alleen activiteiten beschreven, maar er is ook plaats voor een financiële waardering van de sociale en milieu-impact. De website kent een gelaagde en toegankelijke opbouw en neemt de bezoeker creatief en inhoudelijk mee op reis door het verslagjaar. NS was tevreden over de bijdrage van Gloedcommunicatie. En vooral over de kwaliteit van het schrijfwerk, het oplossend en regelend vermogen en de rust op hectische momenten.

Bijzonder: winst in de Transparantiebenchmark

Met het verslag van 2013 – waar Gloedcommunicatie aan meewerkte – won NS de Transparantiebenchmark. Dit is een prijs van het ministerie van Economische Zaken voor het beste jaarverslag op het gebied van transparantie. Ook eindigde het jaarverslag 2013 in de top drie van de Sijthoff Prijs van het FD. In 2016 eindigde NS op de tweede plaats.

Dirk

Meer weten?

Bel of mail Dirk!

Dirk van Sambeeck
Reporting specialist
06 - 51 37 99 02
dirkvansambeeck@gloedcommunicatie.nl