Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Een land waar mensen snel en veilig van A naar B kunnen. Een land dat beschermd is tegen overstromingen, maar ook tegen droogte.

Facebookcampagne over onderhoud Waalbrug

Werken voor een icoon in je eigen stad, wie wil dat nou niet? Rijkswaterstaat renoveert in 2018 en 2019 de Nijmeegse Waalbrug. Ze gaf Gloedcommunicatie de  opdracht om de tienduizenden gebruikers van deze brug hierover te informeren, via Facebook. Toen we startten met deze opdracht telde de pagina Rijkswaterstaat Renovatie Waalbrug 16 vind-ik-leuks. Aan ons de taak om hier binnen een jaar 5.000 vind-ik-leuks van te maken. Gloedcommunicatie heeft hiervoor een socialmediastrategie opgezet, maakt alle content voor de Facebookpagina, waaronder tekst, beeld en animaties, en doet de webcare. 

Met een slimme strategie hebben we na 2 maanden al 1.200 vind-ik-leuks bereikt. Zo hebben we meer dan 60 redacties van lokale en regionale Facebookpagina’s gevraagd te berichten over de Rijkswaterstaatpagina. Daarnaast plaatsen we relevante content, een mix van nice-to-know en need-to-know, die zorgt voor interactie. Met als resultaat dat elk bericht gemiddeld 5.000 mensen bereikt. De absolute uitschieter is een bericht dat ruim 42.000 mensen bereikte, zonder deze te promoten.

Oscar

Meer weten?

Bel of mail Oscar!

Oscar Roelofs
directeur | strategisch adviseur
024 - 323 9110
oscarroelofs@gloedcommunicatie.nl