Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Een land waar mensen snel en veilig van A naar B kunnen. Een land dat beschermd is tegen overstromingen, maar ook tegen droogte.

Geslaagde Facebookcampagne onderhoud Waalbrug

Werken voor een icoon in je eigen stad, wie wil dat nou niet? Rijkswaterstaat renoveerde van 2019 tot begin 2021 de Nijmeegse Waalbrug. Ze gaf Gloedcommunicatie de opdracht om de tienduizenden gebruikers van deze brug hierover te informeren, via Facebook. Toen we startten met deze opdracht telde de Facebookpagina 16 vind-ik-leuks. Aan ons om een socialmediastrategie op te zetten, alle content te maken – waaronder tekst, beeld en animaties – en de webcare te verzorgen.

Veel interactie door slimme strategie
Met een slimme strategie bereikten we na 2 maanden al 1.200 vind-ik-leuks. Zo vroegen we meer dan 60 redacties van lokale en regionale Facebookpagina’s te berichten over de Rijkswaterstaatpagina. Daarnaast plaatsten we relevante content op de eigen pagina en in geselecteerde groepen. We kozen voor een mix van nice-to-know en need-to-know, die zorgde voor veel interactie. Met als resultaat dat elk bericht gemiddeld 5.000 mensen bereikte. De absolute uitschieter was een bericht dat ruim 42.000 mensen bereikte, zonder dit bericht te promoten.

Oscar

Meer weten?

Bel of mail Oscar!

Oscar Roelofs
directeur | strategisch adviseur
024 - 323 9110
oscarroelofs@gloedcommunicatie.nl