Geef je medewerkers een vakantiedoeboek cadeau

DV 1990 Wies Peters 11-04-2024

Een vakantiedoeboek. Wie is er niet groot mee geworden? Zo’n dubbeldik boek waar je dan de héle vakantie mee kon doen. Met het boek op schoot achter in de auto kon de vakantie beginnen!

Vakantiedoeboek is een trend

Het verwachtingsvolle, vrolijke vakantiegevoel dat een vakantiedoeboek geeft, is ook voor volwassenen fijn. Dat weten grote magazines als Libelle, Linda., Quote en Quest als geen ander. Want loop in de zomer een boekhandel binnen en in de schappen liggen kleurrijke stapels vakantieboeken. Het aantal titels en de oplages stijgen elk jaar. Het lezen van een papieren magazine blijkt een populaire activiteit tijdens de vakantie. Mensen willen ontsnappen aan de dagelijkse (digitale) werkelijkheid en hebben zin in ontspanning, vrolijkheid en luchtigheid.

Duizenden enthousiaste reacties

Ook NS haakte in op deze trend. Vorig jaar trakteerde personeelsmagazine Koppeling alle medewerkers op een zomerspecial: een kleurrijk vakantieboek, natuurlijk in de huisstijl. En helemaal anders dan het reguliere personeelsmagazine. Qua vorm, opmaak en onderwerpen, het is immers een vakantiedoeboek!

Het vakantiedoeboek werd enthousiast ontvangen. Zo kreeg NS duizenden reacties per mail en via socialkanalen zoals LinkedIn. Collega’s waren blij met het vakantiedoeboek en deden volop mee aan acties zoals prijsvragen, puzzels. Ook stuurden ze vele foto’s vanaf hun vakantieadres.

Cadeau voor de medewerkers

Het vakantieboek als aanvulling op je personeelsmagazine is een uitstekend middel om medewerkers in de zomer extra in het zonnetje te zetten. Een kleurrijk cadeau als erkenning voor een jaar lang inzet en betrokkenheid. Een vakantiedoeboek verhoogt bovendien het gevoel van verbondenheid en saamhorigheid. Net als een goed personeelsmagazine brengt het niet alleen organisatie en medewerkers, maar ook collega’s dichter bij elkaar

Vrolijke interactie

Een vakantiedoeboek heet niet voor niets een vakantieDOEboek. Een goed vakantiedoeboek staat naast spannende en onderhoudende artikelen ook vol puzzels, zoekplaten, tips voor vakantiebestemmingen, spelletjes, lekkere zomerrecepten, een foto- of schrijfwedstrijd et cetera. Allemaal vrolijke activiteiten om alleen of samen te ondernemen, én om in of na je vakantie te delen met je collega’s, vrienden en familie, via social media of een zelfgemaakte ansichtkaart. Een vakantiedoeboek zorgt dat die ontspannen zomervakantie extra lang duurt.

Wat is een goed vakantiedoeboek?

  • Het is mooi en dik en voelt als een cadeau.
  • Het is geen digitale maar een papieren publicatie.
  • Het appelleert aan vakantie, rust, tijd, aandacht, ontspanning.
  • Er zitten veel doe-dingen in om alleen of samen te doen.
  • Je leest verhalen waar je normaal geen tijd voor hebt.
  • Het zorgt voor veel interactie en vervolgacties, zoals prijsvragen, winacties en vakantiefoto’s.
DV 1990

Meer weten?

Bel of mail Wies!

Wies Peters
beeldredacteur
024 - 381 6892
wiespeters@gloedcommunicatie.nl