Video’s en animaties

Video prikkelt. In 2020 kwam maar liefst 82% van het internetverkeer voort uit video. Bewegend beeld is een ijzersterke tool om de boodschap van je organisatie over te brengen. Van uitleggen en overtuigen tot vertrouwen opbouwen en onzekerheid wegnemen. Wij maken aansprekende video's en animaties en helpen je bij het maken van de juiste strategische keuzes. Lees over onze aanpak en zie zelf welke video's en animaties we al voor andere opdrachtgevers hebben mogen maken.


Animatie of video?

Video als communicatiemiddel is populair en doeltreffend. Met de juiste vorm trek jij de aandacht van jouw doelgroep. Maar voor welke vorm kies je? Zo kun je met animatie een complex verhaal op een eenvoudige en amuserende manier vertellen. Ook kan je illustreren wat nog niet bestaat, om bijvoorbeeld je doelgroep te informeren over toekomstige ontwikkelingen. Bij video zet je de kracht van emotie en echtheid in. Zoals de trots van een projectleider, bevlogenheid van je team of de zorgzaamheid van jouw zorgpersoneel.


Onze aanpak

Gloed heeft de kennis en creativiteit in huis om aansprekende video’s en animaties te produceren. Uitgebreide projecten, maar we staan ook zeker voor je klaar voor kleine vragen. We betrekken je als partner in het creatieve proces. Hoe we dat doen? Dat lees je hieronder in vier stappen.

1. Briefing en debriefing

Elke video of animatie start met een briefing: wat is er nodig? Om er zeker van te zijn dat we je goed begrepen hebben, volgt een debriefing, een voorstel voor de aanpak en een prijsindicatie. Samen is dat het projectvoorstel.

2. Concept en creatie

We bespreken insteek, inhoud, lengte, structuur, stijl en sfeer. Aansluitend volgen storyboard, script en de keuze voor (stem)acteurs, modellen, titels en/of voice-over en locatie(s). We ronden af met werkafspraken en een werkbare planning.

3. Productie

Aan de slag: tekenwerk, opnames, studiowerk, inkoop of wat er nodig is. We produceren zelf en werken waar nodig samen met andere specialisten.

4. Preview en oplevering

Oftewel: monteren tot aan de conceptversie en minimaal twee tussenversies. Eventueel audio-nabewerking en ondertiteling. Klopt alles? Staat het verhaal? Met jouw feedback maken we de eindversie rond in diverse formats.


Inspiratie opdoen?

Bij Gloed zijn we ervaren in het produceren van video’s en animaties. Dit doen we voor opdrachtgevers in verschillende branches. We weten hoe we een publiek kunnen bereiken en we durven af te wijken van gebaande paden. Bekijk hieronder enkele voorbeelden uit ons portfolio, telkens gekoppeld aan een van onze vier speelvelden.

De gezonde mens

Zorg naar mijn hart in coronatijd - Stichting IZZ

Instituut Verantwoord Medicijngebruik

De ontwikkelde samenleving

Explanor voor NIFTI - Radboud Universiteit

Lustrum95 - Radboud Universiteit

Het innovatieve bedrijf

Royal Pas Reform

Jobdigger

De duurzame leefomgeving

Rijkswaterstaat 225 jaar jubileumfilm

Haal meer uit je reistijd