Milieu & mobiliteit

Hoe kunnen we onze infrastructuur zo effectief mogelijk gebruiken? Welke oplossingen zijn er om files te vermijden en slimmer te reizen? Mobiliteit is een breed begrip waarbij praktische aanpassingen (viaducten, rotondes) en gedragsveranderingen een grote rol spelen. Met verschillende communicatieprojecten zoekt Gloedcommunicatie samen met bedrijven, stichtingen en instellingen naar oplossingen voor complexe mobiliteitsvraagstukken.

Onze visie op mobiliteit

Bij mobiliteitsvraagstukken is doelgerichte communicatie essentieel. In onze campagnes gebruiken we veelal een persoonlijke aanpak omdat dan de kans op gedragsverandering het grootste is. Zo dragen we bij aan een beter bereikbare leefomgeving.

 

 

Waarom Gloedcommunicatie?

Gloedcommunicatie heeft nauwe banden met wetenschappers, gedragspsychologen, mobiliteitsmakelaars en verkeerskundigen. U profiteert dus van een uitgebreid netwerk waarmee u mensen - letterlijk en figuurlijk - weer in gang zet.

Blog

Gedragsbeïnvloeding in het verkeer

Een #snijmesje, waarmee dit Erkerbeeld is gemaakt, kan een stuk papier in iedere vorm snijden. De mens is lang niet zo gemakkelijk te vormen. Integendeel, de mens is eigenlijk maar een lastig ding. Zeker in een wereld waarin hij dankzij technologie als Google, Wikipedia, sneltreinen, zelfrijdende auto’s, e-bikes en smartphones alles panklaar krijgt aangereikt, is het moeilijk om ingesleten gewoontes te doorbreken. Om gedrag structureel te veranderen. Toch is dat precies wat we bij mobiliteitsvraagstukken doen.

oscar-portret.jpg Oscar Roelofs op 24 mei 2017

Communicatie die mensen in beweging zet. 10 tips.

Hoe moedig je ander mobiliteitsgedrag aan zonder het op te dringen? Bij gloedcommunicatie heb ik met mijn collega's in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in tal van mobiliteitsprojecten.

Miriam-vierkant.jpg Miriam Kisters op 06 maart 2017

Grijnzend in de auto over de Ramspolbrug

Grote infrastructurele projecten zijn complex. Ook op het gebied van communicatie. “Ze leggen een snelweg aan in mijn achtertuin!” of “Was die weg nu maar twee banen breder zodat mijn vrachtwagens niet in de file staan”. Het bouwen van een snelweg of brug raakt vele mensen.

janine-portret.jpg Janine Tiekstra op 03 mei 2015

Intrinsieke motivatie - gewoontes

We hebben allemaal gewoontes. Hele gekke, maar ook hele normale. Maar waar komen ze vandaan, en waarom hebben we gewoontes?

oscar-portret.jpg Oscar Roelofs op 27 maart 2017

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Oscar Roelofs - directeur | strategisch adviseur
oscar-portret.jpg